#Szakmaajánló: Miért legyél társasházkezelő?

A #szakmaajánló cikksorozatunk negyedik részében bemutatjuk neked a Társasházkezelő szakmát, ami elsőre szintén úgy tűnhet, hogy nem tartogat túl sok izgalmat, erre azonban mindjárt rá is cáfolunk. Nézzük akkor, milyen előnyökkel jár, ha ezen a területen helyezkedsz el.

 

1. Fontos, felelősségteljes munka

Társasházkezelőként számos család életére gondot kell majd fordítanod. Habár minden lakó a saját tulajdonáért felelős elsősorban, mégis vannak olyan ügyek, amelyek az egész közösséget érintik. Ilyenek például az esedékes felújítások a közös terekben, amivel természetesen nem az ott lakóknak kell foglalkoznia, hanem a társasházkezelőnek. Neki kell kiválasztania a legmegbízhatóbb, legelőnyösebb áron dolgozó szakembereket.
 
Egy nagyobb közösségben elkerülhetetlenek a problémák is, ilyen esetben is a társasházkezelőnek kell megoldania, hogy kompromisszumra jussanak a vitás felek.
 

2. Sokrétű szakma

Igen változatos feladatokkal kell megbírkóznia egy társasházkezelő szakembernek.Ilyen például a különböző költségvetések elkészítése,bérbeadási tevékenység végzése, pályázatok készítése vagy a közgyűléssel kapcsolatos feladatok szervezése. Ezeknek a teendőknek az elvégzése megfelelő képzettséget igényel, éppen ezért szükséges hozzá a szakirányú végzettség, vagyis a Társasházkezelő OKJ tanfolyam teljesítése.

3. Vállalkozóként a magad ura lehetsz

Ha ezt a szakmát választod, elhelyezkedhetsz egy nagyobb cégnél alkalmazottként, de vállalkozásba is kezdhetsz. Így a saját lábadra állhatsz, és felépítheted az önálló társasházkezelő cégedet.
 

4. Emberközeli munkahely

Munkád során közelebbről megismered az általad kezelt társasházak lakóit. Ha jól végzed a dolgodat, ezek az emberek egyfajta támaszként tekintenek majd rád, aki segít megoldani a problémáikat, bizalommal fordulnak majd hozzád. Így ez a munka nem csak rideg számokról, adatokról szól, hanem emberi kapcsolatokról is.

Ha meggyőztünk, hogy ez a foglalkozás remekül passzolna hozzád, akkor nincs más hátra, mint elvégezni egy Társasházkezelő OKJ tanfolyamot. A végzettséget mindössze 4 hónap alatt megszerezheted, és hasonlóan az előző cikkekben szereplő képzésekhez, elegendő néhány hétvégét feláldoznod azért, hogy új szakmába kezdhess.
 

Ne habozz túl sokáig, vágj bele minél előbb és jelentkezz a Centrum Oktatóközpont tanfolyamára, hogy rövid időn belül elindíthasd saját vállalkozásodat, vagy megtaláld azt a céget, ahol szívesen elkezdenéd a karriered építését.
Megosztom másikkal is ...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on Tumblr
Tumblr
0