#Szakmaajánló: Miért legyél irodai titkár?

A #szakmaajánló cikksorozatunk második részében az Irodai titkár szakmáról tudhatsz meg többet. Bemutatjuk neked, hogy milyen érvek szólnak amellett, hogy ezt a foglalkozást válaszd. Hát akkor nézzük.

 

Lássuk az előnyőket:

 

1. Fizikailag nem megterhelő munka:

Aki kifejezetten írtózik a szabadtéri, fizikai munkától, annak ez a szakma remek választás lehet, hiszen télen a fűtött irodában ülve nézhetjük a hóesést, nyáron pedig a hűvös, klimatizált helyiségben áldhatjuk az eszünket, hogy nem útépítő munkásnak álltunk.
 

2. Változatos területeken találhatsz munkát:

Irodai titkárra gyakorlatilag minden közepes és nagyobb cégnél szükség van, hiszen a felsőbb pozícióban dolgozok nem tudnak, de nem is akarnak mindenféle feladatot elvégezni, ami az ő területükhöz tartozna. Éppen ezért ahány cég, annyiféle munkatípus. Ha például állást váltasz, biztos lehetsz benne, hogy tud újat mutatni neked az újdonsült munkahelyed.

3. Változatos feladatok

Egy Irodai titkárt annyiféle feladat elvégzésével bízhatják meg, mint égen a csillag. Persze sok mindentől függ, hogy eleinte mennyi teendőt mernek majd rád bízni, de abban biztos lehetsz, hogy ha beválsz a cégnél, akkor egyre változatosabbak lesznek a mindennapok, egyre több dologban intézkedhetsz majd. Olyan tennivalókra számíthatsz, mint mondjuk kapcsolattartás akár idegennyelven is, szervezési feladatok akár kisebb rendezvényeké is vagy például házipénztár kezelés.

4. Sok emberrel kerülhetsz kapcsolatba

Éppen azért, mert az elvégzendő feladatok típusa elég széles skálán mozog, elkerülhetetlen, hogy kapcsolatba kerülj bizonyos emberekkel. Ez természetesen előnyt jelent, hiszen így munkád révén remek kapcsolatokat építhetsz ki. Aki pedig alapból szeret munkája során emberekkel foglalkozni, az két legyet üthet egy csapásra.

Ahhoz, hogy titkári állást szerezz egy jól menő cégnél, előbb el kell végezned egy Irodai titkár tanfolyamot. Egy ilyen képzés 1 év alatt elvégezhető, ha a legrugalmasabb időbeosztásban szeretnél órákra járni, ez azt jelenti, hogy két hetente hétvégén kell csak oktatáson részt venni. Ez azért nem olyan vészes, igaz? Család és munka mellett is simán teljesíthető.

Egy Irodai titkár OKJ-s tanfolyam teljesítése után betölthetsz például iskolatitkár, irodavezető, színházi titkár vagy akár szállodai adminisztrátor munkakört is.

Ha szereted a kihívásokat és a változatos feladatokat a munkádban, akkor remek Irodai titkár lenne belőled.
 

Ne várj sokáig, végezd el gyorsan a képzést, hogy válogathass a jobbnál jobb cégek állásajánlatai közül: Kattints ide és jelentkezz a Centrum Oktatóközpont tanfolyamára!
Megosztom másikkal is ...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on Tumblr
Tumblr
0