Miért legyél Fotós?

Imádsz fotózni? Soha sehova nem mész a fényképezőgéped nélkül? Mindig te vagy a családi események megörökítője?

 
 

Ha régóta motoszkál már a fejedben, hogy fotósként dolgozz, akkor most elmondjuk neked, milyen előnyökkel jár ezen a területen elhelyezkedni.
1. A fotográfus tipikusan a kreatív szakmák közé tartozik.

Itt tényleg a tehetségedre és a kreativitásodra van bízva a munkád minősége. Egészen hétköznapi beállításokat is le lehet kapni olyan szemszögből, amiből egy teljesen egyedi kép készülhet. A fotósok pedig képesek is ezt véghezvinni.
 

2. Egy-egy megbízással mindig új élményeket szerezhetsz, hiszen ennél a foglalkozásnál nincs két egyforma munka.

Ha családi események fotózásáról beszélünk, akkor is hatalmas a különbség, hiszen teljesen más mentalitású emberekről beszélünk.

3. A fotós szakma nagy előnye, hogy rengeteg új embert ismerhetsz meg karriered során.

A jó vélemény pedig gyorsan terjed szájról szájra. Ha a megrendelők meg vannak elégedve a munkáddal, biztos lehetsz benne, hogy jó szívvel ajánlanak majd ismerőseiknek.

 

4. Mindenképpen a foglalkozás mellett szól, hogy gyakran kell utaznod.

Nem túl jellemző, hogy ezek a szakemberek egész életükben kizárólag ugyanabban a városban dolgoznak, hiszen a különböző eseményekre, mint a céges illetve családi rendezvények, esküvők, el kell utazniuk. Ez nagyon hasznos dolog, főleg ha szeretsz világot látni, sőt a munkádban is előnyt jelent, hiszen minden újabb helyszín új esélyt ad arra, hogy ihletet kapj.
 
 

5. Fényképészként feltétlenül élned kell azzal a lehetőséggel, hogy fotópályázatokon vegyél részt.

Ezzel nem csak munkáidat népszerűsítheted, de díjazottként akár pénz vagy egyéb értékes jutalomra is szert tehetsz.

 

6. Ha a szakmát inkább művészi oldalról közelíted meg, akkor meg van rá az esélyed, hogy elismert fotóművész legyél, és képeid eladásával magas összegeket keress.

  

7. A fényképezés vitathatatlan előnye, hogy saját vállalkozást is indíthatsz, nem vagy rákényszerülve, hogy alkalmazottként helyezkedj el.

 

Ahhoz, hogy fényképészként munkába állj, először is el kell végezned egy Fotográfus és fotótermék-kereskedő OKJ képzést. KATTINTS IDE ÉS JELENTKEZZ FOTÓS TANFOLYAMRA! A végzettség megszerzése után érdemes saját vállalkozást indítani, hogy a magad ura lehess, és te szabhasd meg az áraidat.

Később nyugodtan specializálódhatsz is, vagyis ha te inkább az esküvői fotózást érzed közel magadhoz, akkor hirdetheted magad kifejezetten esküvői fotósként. Manapság már nem nagyon foglalkoznak azzal a jegyespárok, hogy feltétlenül nyáron legyen a nagy nap, így egész évben lesznek majd megrendeléseid. Sőt, mostanság nagy divattá vált a jegyesfotózás, amire hetekkel vagy akár hónapokkal az esküvő előtt kerül sor, és általában ugyanazt a fotóst bízzák meg ilyenkor a párok, mint aki az esküvőt is fotózza. Ez még egy, elég jó bevételi forrást jelenthet neked.

De ha szeretnéd a munkádat egy kis szórakozással is összekötni, akkor vállalhatsz fotózást például fesztiválokon, legyen az akár könnyűzenei akár kulturális fesztivál.

Másfajta kereseti lehetőség kínálkozik számodra a stock fotós oldalakon. Ezek olyan weboldalak, ahonnan cégek, vállalkozók vásárolhatnak képeket honlapjaikhoz, reklámjaikhoz. Ide egész egyszerűen feltöltheted jó minőségű képeidet, melyek a honlapon keresztül megvásárolhatóak, és te ebből részesedést kapsz. Elég egyszerűnek hangzik, igaz? Merthogy az is, és minél több színvonalas munkát feltöltesz, annál nagyobb bevételed származik majd belőle.
 

Ne is gondolkozz tovább, hiszen láthatod, hogy mennyi lehetőség rejlik a fényképész szakmában. Jelentkezz gyorsan egy Fotográfus és fotótermék-kereskedő OKJ képzésre, hogy minél előbb beindítsd a karrieredet.
Megosztom másikkal is ...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on Tumblr
Tumblr
0