#Szakmaajánló: Miért legyél rendezvényszervező?

A #szakmaajánló cikksorozatunk következő kiszemeltje a rendezvényszervező szakma lesz. Most megtudhatod, hogy miért érdemes ezt a foglalkozást választanod, ha éppen szakmaváltás előtt állsz.

 

Íme az érvek:

 

1. Pörgős életmód

Egy rendezvényszervező életének szerves része a pörgés. Ez nem is csoda, hiszen többféle feladatot kell határidőre teljeseíteni, számos emberrel kell folyamatosan egyeztetni. Rengeteg teendő elintézéséhez arra is szükség van, hogy a rendezvényszervező személyesen ott legyen a helyszínen, hiszen csak így tud biztonsággal megbizonyosodni arról, hogy tényleg minden úgy van, ahogy ő megtervezte.
 

2. Kapcsolatépítés

A munkakörödből kifolyólag rengeteg emberrel kerülsz majd kapcsolatba, ami a későbbiekben mindenképpen előnyös lesz a számodra akár a munkában akár a magánéletben. Kiterjedt kapcsolati hálóra tehetsz szert ezzel a munkával, ami gyorsan meg is térül majd neked.

3. Kötetlen munkaidő

Egy rendezvényszervező munkaidejét nem lehet beszorítani a tipikus reggel 8-tól este 4-ig, 5-ig tartó munkarendbe. Egyrészt bizonyos rendezvényeket este tartanak, másokat meg hétvégén. Annak a szakembernek pedig, aki ezt az egészet koordinálja, bizony ilyenkor is dolgoznia kell, nincs mese. Persze ez lehet pozitív és negatív is. Azt mondjuk sokan nem tartják előnytelen dolognak, ha nem 8-ra kell bemenni dolgozni, hanem elég valamikor a délelőtt folyamán nekikezdeni a munkának.
 

4. Maradandót alkotsz

Többféle rendezvény megszervezése is beletartozhat a profilodba, de bármilyen legyen is az, az biztos, hogy ha jó munkát végzel, akkor a résztvevők még sokáig fogják emlegetni az eseményt. Ezt a munkát tehát csak teljes gőzzel, teljes átéléssel, maximális lelkesedéssel lehet csinálni. Minden egyes program megszervezésével maradandót alkothatsz.

Ha úgy érzed, hogy a rendezvényszervezés a te pályád, akkor jelentkezz minél előbb egy Rendezvényszervező OKJ tanfolyamra, amelynek elvégzése hétvégi órákkal mindössze 10 hónapot vesz csak igénybe. Így a képzés mellett nyugodtan dolgozhatsz, és ráadásul a családoddal töltött időből sem fog olyan sok óra kiesni.

A Rendezvényszervező OKJ-s tanfolyam után olyan munkakörökben helyezkedhetsz el, mint Menedzserasszisztens, Programszervező, Szabadidő-szervező vagy a Projektmenedzser-asszisztens.
 

Ha pörgős, nyüzsgő életre vágysz a munkádban is, akkor a rendezvényszervező szakma tökéletesen passzol hozzád, nem is érdemes tovább keresgélned, jelentkezz a Centrum Oktatóközpont tanfolyamára!
Megosztom másikkal is ...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on Tumblr
Tumblr
0